Vacanță în Ibiza (2). Ses Salines. Apusul de la Experimental Beach Bar

Ieri s-au simțit 37 ° în Ibiza.

Am mers în sud, către Ses Salines, una dintre plajele renumite de pe insulă.

Acolo nisipul se întinde pe mai bine de un kilometru de-a lungul Parcului Național Ses Salines. Niște locuitori eleganți se plimbă cu nonșalanță pe bancurile de nisip sărat: flamingo roz. La apus, reflexia lor în apă este eterică iar picioarele sunt translucide. Sunt ținuți în aer, suspendați de o ață invizibilă.

Am crezut că vom găsi puțină răcoare sub bolțile de pini dansatori ce conduc la mare, împletindu-și ramurile și unindu-si acele subțiri și uscate.

Dar dinspre mare abia se simte briza. Căldura este implacabilă si rar vezi cate o pasăre să taie aerul fierbinte de vară baleara.

Există ceva irezistibil în stilul de viață boem de vacanță din Ibiza.

Toate plajele Insulei Albe sunt diferite, unice în felul lor, dar toate sunt scăldate de Mediterana strălucitoare și limpede, foșnitoare.

Ses Salines este una dintre cele mai recunoscute plaje din Ibiza. Aici oamenii își petrec zilele pe nisipurile aurii sau în cluburi luxoase de pe plajă. Se vorbește mult in italiană pe plaja Ses Salines. Se vorbește în germană, în olandeză, în engleză. In apropierea beach-barurilor luxoase, corpuri bronzate stau întinse pe chaises-longues-uri și canapele albe. Pe măsuțe, la îndemână, cocktailuri, șampanie sau ginuri.

După-amiază ne-am așezat pe terasă la Sa Trinxa. Un loc mitic la Ibiza. Ne uităm la vapoare și la ski-jeturi în timp ce ne răcorim cu sucuri naturale și mâncăm ensalada de verano, cu smochine, brânză de capră, rucola, vinaigre balsamique și fistic.

Alături un cuplu de septuagenari. Se vedea ca-si trăiseră tinerețea odată cu mișcarea hippie. El, cu părul alb, leonin, dat peste cap și cu un piercing in mamelonul stâng, ea, blondă, întreținută, cu un pareo colorat și vaporos în jurul taliei. Si-au comandat sangria albă, se țineau de mână peste masă. Nu vorbeau, dar privirile lor își spuneau tot, își erau de ajuns unul altuia. Sa Trinxa le amintea, probabil de tinerețe.

Experimental Beach Bar Ibiza

Seara am vazut apusul de la Experimental Beach Club. Un beach-bar exclusivist, situat pe înălțimi. O muzică dulce, ambientală însoțește amurgul și ora de aur, acea oră când cerul se colorează în roz. Din când în cand câte un avion decolează de pe aeroportul din Ibiza și se pierde după Es Vedra, odată cu soarele.

Apusul la Ibiza, 24 august 2022
Apusul la Ibiza, 24 august 2022

25 august 2022, Sant Antoni de Portmany, Ibiza

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.