Soția e ironică

S-ar zice, după lectura poveștilor mele de vacanță „Iulie in Baleare” că oamenii nu făceau parte din peisaj.

Ba da, erau acolo, deși nu mai vorbim de turismul aiuritor de masă de acum nici doi ani.


De exemplu, câteva zile la rând am auzit (la început fără voia mea, apoi am vrut să aflu continuarea, ca la un serial, pe principiul hai, încă un episod) niște conversații pe care un bărbat francofon în jurul vârstei de 50 de ani le avea la telefon cu amanta.
În acest timp soția se afla în camera hotelului, pur și simplu bărbatul se izola câteva zeci de minute și vorbea la telefon.

Ce-i spunea bărbatul amantei? Se plângea.


Că soția e supărată pe el, că e revoltată fiindcă el are o amantă, că nu vrea să iasă din camera, că vrea chiar sa plece acasă, că e ironică cu el – asta îl durea pe el tare, că e ironică.


Îi mai spunea că fiică-sa nu vorbește cu el de vreo câteva luni (aici amanta a întrebat, fals naiv: dar de ce? Iar răspunsul a fost spus ușurel: à cause de ce que je fais à sa mère). Ușor, conversația a alunecat către subiecte mai sensibile : am înțeles că cealaltă femeie îi spunea bărbatului că ar fi vrut să fie și ea în vacanță cu el iar el îi spunea cu o voce forțat seducătoare, profundă: vom avea și vacanțe împreună, puțină răbdare. Pe scurt, îi promitea femeii marea cu sarea în timp ce el era în vacanță în Baleare cu nevasta.


Bărbatul a fost de un cinism ieșit din comun când a tras concluzia: până la urmă e și o parte bună în toată povestea noastră: niciodată nu a vorbit soția mea așa de mult cu familia și cu prietenii ei ca acum. Cât de generos a putut fi, cred că se felicita in sinea lui.


Într-o altă conversație l-am auzit spunând că uite, am vorbit îndelung cu soția mea, a înțeles situația, ce fericit sunt, nu mai vrea sa plece acasă, vrea să-și termine vacanța aici, cât de inteligentă e!


Nu am mai auzit ce a răspuns amanta, dar mărturisesc că nu mă mai interesa.


Concluzia mea logică a fost că vacanța a fost rezervată și plătită înainte ca el să se lanseze într-o altă relație.


Evident că am fost curioasa să văd cum era „sa femme”: în jurul vârstei de 50 de ani, minionă, subțirică, menținută, blondă cu părul scurt, foarte bronzata, cu lectura de vacanță la ea și chiar era ironică cu soțul ei, că am auzit-o si pe ea.
Ce crudă poate fi viața 😂😂 Câtă nedreptate!😂😂


Și cu brânza în pod și cu buzele unse.
Avoir le beurre et l’argent du beurre.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

code